HTML

Mert az ember jó ...

Segíts másokon és Isten is megsegít! Történetet ide küldj: joemberekblog@gmail.com

Friss topikok

  • H.Krisz: @jordán negatív: Igazán kíváncsi lennék, hogy hol és miben aláztam meg a nénit? Ha nem lettem voln... (2013.12.09. 04:46) Hogyan legyünk jók?
  • hohahohahohaho: @shaw_nyomaiban: ha tégedet ólvasunk, akkór úgy láccik hogy agyatlan marhák a nem cigók közö... (2011.11.09. 08:59) Miért nem avatkozunk közbe, ha vernek valakit?
  • Levéltáros: @zellerlevél: Ki tudja, talán végleg megjavultak az emberek, már nem különleges esemény, ha jó t... (2011.07.26. 22:10) Szállás és megszállás
  • fővöcsök: @Herkules Irma: Így van, megérdemelné. (2011.04.01. 14:53) A sherwoodi macskamentő
  • Levéltáros: @"the dragon": Tősgyökeres budai hajléktalanról van szó, úgyhogy nem kell félned tőle, ha megado... (2011.03.22. 10:33) A hajléktalan és én

Szerzőink

2010.12.06. 07:58 Werner Taug

"Halálhörgés, siralom..."

Címkék: média tömeg emberek erőszak tűzijáték türelem augusztus 20.

 "Halálhörgés, siralom…" himnuszunk ezen szavai mára életem szerves részét képezik. Több holtestet láttam,  mint egy világháborút az első vonalban végigharcoló katona.

Mindez köszönhető a tévécsatornák kínálatának és műsorválasztási preferenciáimnak. Igen, most jöhet a felhördülés: Élőben azért más! Valóban, bár kutatások szerint nem túl sok különbség  van. Hímneműként alapvetően nem a dél-amerikai szappanoperákat favorizálom, de szerencsémre a sorozatkészítők kellően ellátják a kábelcsatornákat akciódús anyaggal. Vannak helyszínelők Amerika szinte minden nagyobb városából,  részenként két-három halottal. Nyomozók és ügynökök garmadának munkáját kísérhetjük nyomon, pihenésképp pedig a legkülönbözőbb kórházi osztályokon leshetünk meg kellemesen vértől tocsogós beavatkozásokat. És persze ott vannak még a sci-fik… Ha akarom óránként láthatok új hullákat ízlésesen széttrancsírozva, csak a gombot kell nyomogatnom.

A fentieknek hála sok ismeretre tettem szert, tudom hogy kell intubálni, mi az a centrálvéna, mit jelent, ha esik a szaturáció, hogy kell bombát készíteni műtrágyából, tisztító szerekből, vagy épp a mikróból, időzítőt eszkábálni cigarettából és gyufából, kenyérpirítóból és újságból.

Tudom azt is, hogy a tömeg hirtelen bekövetkező nem várt kellemetlen esemény hatására pánikba esik, és menekülés közben mindent letarol.

Nos, 2006. Augusztus 20-án este kilenc körül ott álltam az Erzsébet-híd lábánál a budai rakparton a tömeg közepén a tűzijátékra várva. Aztán leszakadt az ég. Ezrek próbálták egyszerre elhagyni a helyszínt egy szűk átjárón keresztül. Nem volt tolongás, tülekedés. Senki nem taposott el senkit. Az emberek lassan,  türelmesen haladtak a kijárat felé, várva a sorukra, miközben fentről zúdult rájuk a jég. 

Bár bőrig ázva és csontig átfagyva vagy egy órát kellett gyalogolnom, mire fedett helyre jutottam, mégis ez az egyik legnagyszerűbb élményem. Felemelő volt megtapasztalni,  hogy az emberek alapvetően jobbak, mint ahogyan gondoljuk, mint amire kondicionálva vagyunk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://joemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr712493271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása