HTML

Mert az ember jó ...

Segíts másokon és Isten is megsegít! Történetet ide küldj: joemberekblog@gmail.com

Friss topikok

  • H.Krisz: @jordán negatív: Igazán kíváncsi lennék, hogy hol és miben aláztam meg a nénit? Ha nem lettem voln... (2013.12.09. 04:46) Hogyan legyünk jók?
  • hohahohahohaho: @shaw_nyomaiban: ha tégedet ólvasunk, akkór úgy láccik hogy agyatlan marhák a nem cigók közö... (2011.11.09. 08:59) Miért nem avatkozunk közbe, ha vernek valakit?
  • Levéltáros: @zellerlevél: Ki tudja, talán végleg megjavultak az emberek, már nem különleges esemény, ha jó t... (2011.07.26. 22:10) Szállás és megszállás
  • fővöcsök: @Herkules Irma: Így van, megérdemelné. (2011.04.01. 14:53) A sherwoodi macskamentő
  • Levéltáros: @"the dragon": Tősgyökeres budai hajléktalanról van szó, úgyhogy nem kell félned tőle, ha megado... (2011.03.22. 10:33) A hajléktalan és én

Szerzőink

2010.11.02. 14:25 Levéltáros

A hajléktalan és én

Címkék: hajléktalan

Napi útvonalam egyik kereszteződésének állandó figurája egy hajléktalan nő, a piros lámpánál minden autóshoz odalép, és pénzt kér. Délutánonként, ha találkozunk, adok neki. Három éve, hetente egyszer legalább, alkalmanként 100-200 forintot. 30000 felett járok már, és az olló folyamatosan nyílik tovább; megfizethetetlen az a sok jó, amit én ettől a nőtől kapok.

Ő nem csak kér, de ad is: hatalmas energiával, vidáman, már messziről integetve lép oda az autókhoz, és mindenkihez van egy kedves mondata, amivel felvidítja a napunkat.

- Nézze meg a frizurámat, tegnap vágta le a hajamat a lányom! – mutatja tépett és kócos haját. – Micsoda jó nő lett belőlem, füttyögnek utánam rendesen a férfiak, de nem bánom, nekik is kell egy kis szórakozás!
- Ezt nézze, ma két ezrest is kaptam! Még öt percig dolgozok, aztán megyek az uramhoz, megvesszük a kaviáros pezsgőt, bevágjuk, és jön a szex! Köszönöm, és majd magára is gondolok közben!

Az utca lelke, mindenkit feltölt egy kicsit. Szeretem azt hinni, hogy a munkában megfáradt, stresszes emberek jókedvűen érnek haza – a hajléktalan nőtől akkor is kapnak egy jó szót, ha nem adnak pénzt –, és kevesebb lesz otthon a veszekedés, vidámabb a vacsora, és így a világ is jobb lesz egy. Mert jobb lesz, ha bármi kicsit is teszünk érte.

- Most nézze: süt a nap, napozgatok, a pénzem meg szinte magától gyűlik. Ennyi sok jó ember, imádom magukat!

Segítettek már valaha Neked? Segítettél-e már másnak? Hallottál olyan sztorit, amiben az emberi segítség életeket, sorsokat változtatott meg? Vagy csak jól esett a segítség, annak, aki kapta, vagy éppen adta? Írd meg ezeket a történeteket nekünk, ide: joemberekblog@gmail.com

2 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://joemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr472413911

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jótékonykodás 2011.03.21. 21:00:11

Jótékonykodásnak azt a folyamatot nevezzük, amikor segítünk embertársainkon, de cserébe nem kapunk semmit. Kicsit olyan ez, mint amikor alvállalkozóként felépítjük az M43-as autópályát! Ehhez a tevékenységhez leginkább empátia, szabadidő és persze pénz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.03.21. 21:01:35

Őszintén remélem, hogy nem Budára szoktatod át a hajléktalanokat, mert aztán alig győzzük majd elhajtani őket a vérhabos gecibe...

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.03.22. 10:33:31

@"the dragon":

Tősgyökeres budai hajléktalanról van szó, úgyhogy nem kell félned tőle, ha megadod az elérhetőségeidet, kiközvetítem az albérleti ajánlatodat számára.
süti beállítások módosítása